Home » Geen beeld of geluid na de verhuizing?

Geen beeld of geluid na de verhuizing?

Gepubliceerd op 26 januari 2016 14:41

Niets zo vervelend als dat!
Wanneer u gaat verhuizen moet de nodige aandacht besteedt worden aan de aansluitingen voor telefoon, TV en internet. Voor de nieuwe woning en het stopzetten in de oude woning.
TIP: Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, geef het door aan uw provider. Ze hebben gemiddeld 3 tot 4 weken nodig voor de verhuizing administratief geregeld is.

Wat als u de verhuizing niet tijdig doorgeeft?

Dan loopt u de kans dat u een tijdje zonder telefoon, tv en internet zit. Uw verhuizing doorgeven via internet gaat sneller met uw eigen account. Maar bij elke provider kunt u de verhuizing ook telefonisch doorgeven. Dat is zelfs aan te raden wanneer u meteen zaken aanpast of opzegt.

Kosten voor verhuizing telefoon, TV en internet

Sommige internetproviders brengen administratiekosten in rekening. Deze kosten worden verrekend met de eerst volgende factuur.

Wel of niet overstappen van internetprovider

Verhuizen kan een mooi moment zijn om over te stappen. Maar let op uw contract voorwaarden.

Goed om te weten

  • U bent tevreden met uw huidige internetprovider maar deze levert geen diensten op uw nieuwe adres? Dan zit er niets anders op dan het kiezen van een andere internetprovider. U kunt kosteloos uw contract opzeggen. Houdt wel rekening met 1 maand opzegtermijn.
  • Uw huidige internetprovider levert wel op het nieuwe adres maar u wilt toch overstappen? Dan moet u een opstapboete betalen. Verhuizen is namelijk geen geldige reden om het contract op te zeggen als de diensten gewoon op uw nieuwe adres geleverd kunnen worden. Dan betaalt u de resterende maanden van uw contract, de opstapboete. Hoe hoog deze boete zal zijn is afhankelijk van de resterende looptijd van uw contract en de kosten die u normaal per maand betaalt. In dat geval kunt u uw contract ook uitzitten en daarna overstappen.
  • Verhuist u naar een aanleunwoning of verzorgingshuis? Vaak zit het telefoon abonnement in de servicekosten. Zeker als u ook een alarmmelder krijgt. Informeer hier naar voor u iets wijzigt!

Behouden van uw huidige telefoonnummer

Het is alleen mogelijk uw huidige nummer te behouden als u binnen de regio verhuist en uw nieuwe woonplaats hetzelfde netnummer heeft als uw huidige woonplaats.

Verhuist u niet binnen het netnummer gebied dan krijgt u een nieuw nummer van de provider.

Verhuist u naar een aanleunwoning of verzorgingshuis in de regio? Dan is het mogelijk dat u vanuit het huis een nieuw telefoon nummer krijgt. Informeer hier naar voor u iets wijzigt!

Klopt het allemaal?

Meestal krijgt u een bevestigingsbrief dat uw verhuizing goed is doorgegeven en wanneer alles gepland staat. Regelt u alles via internet, dan kunt u via uw account de status van uw verhuizing volgen. Sommige providers nemen de moeite om, als de verbinding tot stand is gekomen, een bericht te sturen zodat u weet dat alles zou moeten werken.

Jammer genoeg is het tijdig omzetten geen garantie dat het vlekkeloos verloopt met de provider. Maar het vergroot de kans wel!