Home » Senioren verhuishulp met emotionele en praktische ondersteuning

Senioren verhuishulp met emotionele en praktische ondersteuning

Gepubliceerd op 18 maart 2016 11:17

Nieuwsklok 17 maart 2016

Senioren verhuizen van hun eigen woning naar verpleeghuizen en aanleunwoningen. Dat gaat echter niet vanzelf, veel senioren kijken als een berg op tegen de verhuizing omdat zij niemand hebben om op terug te vallen. Als er al kinderen zijn hebben zij het vaak te druk met hun eigen zaken of ze wonen te ver weg. Professionele verhuizers nemen onvoldoende de tijd voor de senioren zelf. Angela Smarius is senioren verhuishulp en biedt uitkomst voor de groep die er anders alleen voor komt te staan.

“Afgelopen september moest mijn schoonmoeder verhuizen naar een verzorgingshuis. Zij verbleef in een revalidatiecentrum en ineens kwam er een plaats vrij. Haar zoon en ik als schoondochter zijn haar enige familie die haar daarbij kan helpen. Ze keek enorm op tegen de verhuizing en wist niet waar te beginnen. Ik nam de uitdaging aan en verzorgde de verhuizing, die voor mij de trigger vormde om dit ook anderen senioren te gaan aanbieden via www.senioren-verhuishulp.nl,” aldus Angela Smarius van ASP-Organizing.

Senioren angstig voor verhuizing

Veel senioren blijken angstig voor een verhuizing, vooral omdat ze niet weten wat er op ze af gaat komen. Het is van groot belang dat zij goed afscheid kunnen nemen van hun huidige thuis, waarin ze veel dierbare herinneringen hebben. Emotionele en praktische ondersteuning zijn van essentieel belang om de verhuizing soepel te laten verlopen. Mee gaan in het tempo van de ouderen helpt de verhuizing minder stressvol te laten zijn. Na de succesvolle verhuizing van haar schoonmoeder hielp Angela Smarius vervolgens ook haar eigen ouders zonder problemen te verhuizen. Zowel haar ouders als andere senioren zijn enorm enthousiast over de hulp die ze biedt.

Verhuizing naar aanleunwoningen en verpleeghuizen

Senioren dienen veelal binnen een paar weken ineens te verhuizen naar een aanleunwoning of een verpleeghuis, na een lange tijd op de wachtlijst is er ineens haast bij. In die periode komt alles in een stroomversnelling terecht, iets dat veel senioren zelf niet kunnen bijhouden. Zij kunnen dan wel wat hulp gebruiken, reguliere verhuisbedrijven zijn daar onvoldoende op ingericht. Angela Smarius wil er met haar senioren verhuishulp voor zorgen dat ouderen niet langer als een berg tegen de verhuizing op hoeven te zien.

Over ASP Organizing en de Senioren Verhuishulp

De Senioren Verhuishulp maakt onderdeel uit van ASP-Organizing, het bedrijf van Angela Smarius. Dankzij hulp bij de verhuizing van A tot Z staat maatwerk centraal. Ouderen hebben geen omkijken naar het overzetten van abonnementen of het informeren van belangrijke instanties. Dankzij een digitaal bestand met adressen en verhuiskaarten weet iedereen tijdig van de verhuizing. Bovendien zorgt Senioren Verhuishulp voor een heldere planning om de verhuizing goed voor te bereiden.