Home » Vraag en antwoord » Hulp ouders

Mijn ouders gaan verhuizen maar ik woon te ver weg om ze echt bij te kunnen staan. Kun jij mij helpen?

Ik kan je helpen of het totaal van je overnemen. Tijdens het intakegesprek bespreek ik alle mogelijkheden met je ouders en liefst ook meteen met jou. Wat wil en kan jij doen, wat wil je dat ik doe. Besluiten jullie om mij in te schakelen dan neem ik dat deel of alles van je over. En natuurlijk houd ik je regelmatig op de hoogte. En heb je vragen, altijd even bellen.

Mijn vader heeft beginnende dementie en vergeet heel veel. Hoe ga jij daarmee om?

Ik heb ervaring op veel gebieden, dus ook met mensen die vergeetachtig zijn of dementie hebben. Met geduld, tijd en begrip komen we een heel eind. Alles nog een keer uitleggen? Geen probleem! De verhuizers waar ik mee samenwerk zijn ook gespecialiseerd op dit gebied. Om praktische zaken af te kunnen stemmen is het wenselijk dat een van de familieleden als contactpersoon optreed.

Mijn moeder wil niet verhuizen naar een zorginstelling, maar door gezondheidsredenen moet ze. Kun jij daar ook iets in betekenen?

Ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn schoonmoeder. Wat mij vaak hielp was; wat zou ik doen als ik in haar schoenen stond? Erg vervelende gedachten moet ik zeggen. Ik begrijp die emoties dus wel. Vaak is er weinig tijd, maar met geduld en begripvol luisteren naar de wensen van je moeder kijk ik wat we kunnen realiseren om haar wel een goed gevoel te geven. Niet alles voor maar met je moeder beslissen. Vaak haalt een gesprek met een buitenstaander de spanning eraf omdat die niet emotioneel betrokken is.